D’Igualada a Alcalá Meco

Escrita per a Carme Forcadell

Estimada Carme,

T’escric aquestes breus línies mentre viatges del Suprem a Alcalà Meco en un furgó per setena setmana consecutiva. Tenia intenció d’escriure’t obviant la situació per tal d’alleujar i fer la carta més càlida i ‘normal’, però evidentment, després de reescriure el text diverses vegades, crec que no em veig capaç d’escriure com si res.

Primer m’hauré de presentar, perquè no ens coneixem. Em dic Joan, sóc d’Igualada i tinc 22 anys. Estudio Ciències Polítiques a la UB i formo part del Jovent Republicà, i milito amb el convenciment de que la República Catalana la construirem gràcies a gent com tu. Políticament he crescut i he agafat consciència ideològica mentre tu eres Presidenta de l’ANC i posteriorment Presidenta del Parlament, fet que em genera una gran sensació de tristesa i frustració haver-me de comunicar per primer cop amb tu a través d’un mur d’injustícia que et té pressa just ahir va fer un any.

Tots estem a l’expectativa dels judicis i seguim amb atenció l’evolució de la sala del Suprem, crec que, per les cares que feu, estem igual d’incrèduls que vosaltres presenciant aquest muntatge on es recita un relat manipulat de ciència-ficció digne de grans guionistes. Esperem que el Govern i els partits estiguin a l’altura per tal de capitalitzar positivament el resultat d’aquesta farsa i sapiguem acostar la República i la vostra alliberació un pas més cap a casa. Perquè us volem a casa, amb els vostres, amb tots nosaltres.

La solució als conflictes polítics troben la resposta passant per les urnes i parlant, i això és el que vosaltres dignament vau fer, li diuen democràcia. Aquí desbordarem les urnes a tot arreu on siguem cridats, a través dels municipis republicans, a Europa o el 28A. I ho farem sent més i demostrant que no tenim por de la victòria de la independència. Defensarem els drets fonamentals, la democràcia, el republicanisme, la sobirania d’aquesta terra que tant estimem i molt més. Perquè no ho tornaríem a fer, ho tornarem a fer.
Carme, t’estimem.

Joan Mangues

Escrita per Joan Mangues Sempere el dia
Compartir

Productes recomenats